Posted on Leave a comment

Galium Aparine (Галиум апарине, лепка, еньовче)

Galium Aparine (Галиум апарине, лепка, еньовче) е хомеопатично лекарство за лечение на уринарни заболявания, камъни и песъчинки в бъбреците, кожни болести, скорбут, както и ракови образувания и тумори. Особено внимание се обръща на неговите диуретични свойства и способността да облекчава различни уринарни проблеми.

Уринарни Органи: Подобрява диурезата, помага при болезнено, затруднено и учестено уриниране и облекчава дразненето при инфекции. Ефективно разтваря камъните при уролитиаза, облекчава свързаната с нея болка и дискомфорт.

Кожни Заболявания: Облекчава симптомите на псориазис и други хронични кожни заболявания.

Скорбут: Подобрява симптомите на скорбут, причинен от дефицит на витамин C, включително възпаление на венците и обща слабост.

Ракови Образувания: Специфично действие върху нодуларни и улцерирани ракови образувания, особено на езика и кожата. Подпомага образуването на здрави гранулации на улцерирани повърхности.

Използва се като тинктура и инфузия. Инфузията се приготвя с хладка или студена вода за запазване на медицинските свойства. Използва се обикновено 80-110 грама от билката на литър вода.

Дозировка: Инфузията се приема по 1-2 супени лъжици на всеки един до три часа в зависимост от тежестта на заболяването.

Клинични Случаи:

Дете с дизурия: Бързо облекчение на болезнено уриниране с Galium 3с, което доведе до безболезнено уриниране за по-малко от час.
Възрастен Мъж с дизурия: Стабилно подобрение и излекуване на интензивна дизурия след употреба на студена инфузия от Galium, водеща до значително подобрение

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.