Posted on Leave a comment

Указания за пациенти

Уважаеми клиенти на аптека АВИТА,

Благодарим ви за интереса към нашата аптека. Стараем се да ви бъдем максимално полезни и затова на сайта има богата информация, свързана с хомеопатията.

Ако искате да прочетете повече за назначените ви лекарства, потърсете ги на български или на латински в търсачката (вижте лупичката най-горе вдясно на десктоп или най-долу в средата на телефон и таблет). В полето за търсене напишете, например, Меркуриус или Mercurius, и ще откриете описанието му на съответната страница (превъртете надолу под цената).

С търсачката можете също да търсите по симптоми – например възпаление, сливици, тонзилит, кости, алкохол, тютюн, критическа, матка и пр. Имаме много полезни материали по хомеопатия и в раздел АКАДЕМИЯ.

Моля, оставете ни обратна връзка или отзиви за обслужването ни най-долу на тази страница в коментарите.Така ще ни помогнете да ви обслужваме все по-добре. Благодаря!

Също така е добра идея да се абонирайте за бюлетина “Здраве с АВИТА”, за да получавате всеки месец полезна информация и изгодни предложения. Можете да го направите на десктоп от формата вдясно от текста, а на смартфон от формата по-долу след края на този текст.

Тази страница съдържа важна информация, свързана с вашето хомеопатично лечение. Когато се лекувате с хомеопатия, трябва да спазате определени правила.

 1. Не приемайте храна и напитки скоро преди и след като сте взели лекарството: Хомеопатичните средства най-добре се абсорбират, когато устната кухина е чиста от други вкусове и вещества. Приемът на чиста уста гарантира, че няма конкуриращи вещества, които да взаимодействат или да разреждат средството, като по този начин се оптимизира ефективността му.
 2. Не докосвайте гранулите с ръце: Ръцете често носят микроорганизми или остатъци от вещества, които могат да замърсят лекарството. Също така, самото лекарство може да се инактивира или да реагира при допир.
 3. Дръжте лекарството  под езика докато се разтопи: Устната кухина, и по-специално подезичната област, е богата на кръвни съдове, което позволява на активните вещества бързо да влязат в кръвообращението и да заобиколят стомаха, където могат да бъдат разградени. При бебета и малки деца това няма как да се спази, но при тях има по-голяма чувствителност на лигавиците, така че е достатъчно лекарството просто да попадне в устата им.
 4. Избягвайте силни миризми: Силни аромати, и по-специфично мента, както и парфюми, могат да противоречат или да потискат действието на хомеопатичния препарат. В допълнение, чувствителните рецептори в носоглътката могат да бъдат заблудени или притъпени от други мощни аромати.
 5. Избягвайте кофеин: Самият д-р Ханеман казва, че кафето (което съдържа кофеин) може да намали или прекъсне действието на някои хомеопатични средства. Това може да е поради стимулиращите свойства на кофеина или взаимодействието му с активните принципи на лекарствата. Имайте предвид, че кофеин се съдържа в някои стимулиращи напитки, и ги избягвайте, докато се лекувате с хомеопатия.
 6. Съхранявайте правилно лекарствата си: Като всички лекарства, и хомеопатичните нуждаят от определени условия за съхранение. Прекомерната топлина, светлина и влага могат да деградират активните съставки, както и излагането на силни електромагнитни полета, рентгенови лъчи и пр. Най-добре е да съхранявате лекарствата в затворена метална кутия, на тъмно, сухо и хладно (но не в хладилник), по-далече от източници на силни миризми и електромагнитни полета.
 7. Бъдете внимателни с други лекарства: Възможно е някои хомеопатични средства да взаимодействат с други лекарства, което може да промени тяхната ефективност или да предизвика нежелани реакции. Преди да приемете алопатични лекарства, консултирайте се с вашия хомеопат.
 8. Дозировка: Обикновено е достатъчно да приемете само една или максимум две гранули от лекарството. Ако то е течно, дозата е до 3 капки. Няма особено значение дали ще приемете 1 или 2 гранули, 1, 2 или 3 капки. При по-чувствителни и силно реагиращи хора се прилага т.нар. “плусиране” – една гранула се разтваря в 50-100 мл вода, разбърква се и от това се приема под езика по 1 чаена лъжичка през 10-15-30 минути до настъпване на ефект.
 9. Честота на приемане: Обикновено вашият хомеопат ще ви каже колко често и по каква схема да приемате лекарствата. Понякога се разчита на еднократен прием, особено ако нищо не ви застрашава в момента. При остри състояния по-честото приемане на хомеопатичното лекарство може да подсили действието му. Важно е обаче да не се прекалява, тъй като прекомерният прием може да доведе до нежелани реакции.
 10. Следвайте препоръките: Както при всички медикаменти, е важно да следвате препоръчаната дозировка и режим на приемане.
 11. Консултирайте се: Хомеопатията е комплексна наука, и дори малки промени в дозировката или приема могат да имат голямо значение за ефективността на лечението. Не се колебайте да потърсите професионален съвет при нужда.

Ако започвате хомеопатична детокс терапия, ще получите указания в специална листовка.
Можете да прочетете указанията за ХДТ и тук.

Преди да започнете каквото и да е лечение, винаги е най-добре да се консултирате с квалифициран специалист.

И накрая, напомняме ви да оставите своите отзиви за нашето обслужване.

Още веднъж ви благодарим за това, че ни се доверихте! Бъдете здрави!

екипът на АВИТА

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.