Posted on Leave a comment

ЗДРАВОСЛОВНИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА, СВЪРЗАНИ С НАСТЪПВАНЕТО НА ПРОЛЕТТА

Ето, че настъпиха едни  от най-красивите и привлекателни дни в годината – пролетта! Тя е сезонът на обновлението и  зараждането на новият живот. През пролетта човешкият организъм се адаптира към тези промени и това може да е свързано с някои предизвикателства за здравето. Пролетта е времето, в което се обострят хроничните заболявания, а също така се появяват проблеми, свързани с реакцията на организма ни към цъфтежа на растенията и дърветата. Какви са най-често срещаните проблеми:

  • 1.    Стомашно-чревният тракт през пролетта се пренастройва към предстоящите промени в менюто, свързани с увеличаване приема на растителна храна. Това от своя страна може да е причина за изостряне на някои хронични заболявания на храносмилателния тракт, какъвто например е гастритът
  • 2.   Алергии. Пролетният цъфтеж на цветя и дървета и отделянето на полеми често е причина за алергии и различен вид дискомфорт за много хора. Тази проблеми са известни още като сенна хрема и сезонен ринит, а причинителят обикновено е цветнияп прашец Всичко това може да предизвика проблеми с очите, носа, горните дихателни пътища или да е свързано с обриви по кожата.
  • 3.   Друг проблем е пролетната умора. Промените в температурата, атмосферното налягане и промяната на дължината на деня и нощта. А  това  може да причини депресия, неврози и пролетна умора. Често признаците за тези проблеми са липса на апетит, безсъние, главоболие, постоянна отпадналост и раздразнителност.

4.   През пролетта се активизират всички насекоми, и това често е причина за неприятни срещи  с тях. Ужилванията и ухапванията от насекоми могат да бъдат както безобидни, така и много опасни, дори трагични. Обикновено тези срещи са на места, където сме неподготвени са бърза реакция при необходимост. Ето защо тук хомеопатията може да бъде изключително полезна, поради две причини – нейната ефикасност, и нова, че наличието на две или три шишенца с подходящи (най-често използвани в такива случаи) лекарства не само, че няма да „претоварят“ туристическите ни раници, но даже ще е полезно да ги поставим на лесно достъпно място.

Всички тези проблеми могат да бъдат повлияни благоприятно с помощта на хомеопатията. Тя отдавна  е доказала своята ефективност при лечение на алергичните заболявания. Конвенционалната или алопатична медицина признава алергиите за трудно лечими и не са единични случаите, когато самите лекари  алерголози насочват пациентите  към хомеопатично лечение. Любопитен е фактът, че Американската академия по алергология е основана от лекар хомеопат  –  д-р Грант Селфридж. Неоспорим също е и фактът, че от всички комплементарни  терапии, единствено хомеопатията е доказала своята ефективност. И въпреки, че хомеопатията се счита за безвреден лечебен метод, правилният подход към проблемите е да потърсим съветите на опитни лекари хомеопати, защото самолечението – дори да не ни увреди, може да бъде безполезно поради липса на нужните опит и знания.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.