Аптечка Респираторни заболявания

Аптечката Респираторни заболявания (АРЗ) съдържа 24 лекарства и струва само 76 лв. Можете да си я поръчате на тел. 032 549198 и 0894 434614.

Лекарствата, включени в АРЗ, могат да лекуват всякакви респираторни заболявания независимо от техните причинители, ако симптомите на болния съответстват на описаната клинична картина на съответните лекарства. Това означава, че се покрива и симптоматиката на COVID-19, както и на всякакви вирусни и бактериални инфекции, стига те да протичат със съответните симптоми. Иманно в това е предимството на хомеопатията – тя разчита на симптомите, за да стимулира и укрепи собствените защитни механизми на човешкия организъм – така той може да се справи с болестта сам, независимо от това, кои са микробите, които я предизвикват.

Кратко описание на симптоматиката можете да прочетете в листовката.

Срокът на годност на АРЗ е 5 години от датата на производство, но трайността на самите лекарства при правилно съхранение (на хладно, тъмно, далеч от силни миризми и силни електромагнитни полета) е много по-голяма. Има хомеопатични лекарства, които са на повече от 100 години и пак действат клинично. Това означава, че с тази аптечка можете да лекувате остри респираторни заболявания на всички членове на вашето семейство години наред, без да давате повече пари за лекарства.

Как се ползва аптечката?

Най напред се запознайте с листовката и сравнете симптомите на болния с описанията на лекарствата. В повечето случаи това е сравнително лесно. Ако не сте сигурни, обадете се на своя хомеопат. Когато разполагате с тези лекарства, на него ще му бъде много по-лесно да ви предпише, без да се среща лично с вас. Затова всяко домакинство трябва да разполага с тази аптечка, преди да възникне нужда от нея

Дозата на хомеопатичните лекарства от АРЗ е 1 гранула на прием. Избира се само едно лекарство според най-голямото подобие на симптоматиката. Внимателно се изсипва 1 гранула в капачето на флакончето и без да се пипа с ръце, се изсипва в устата, където се оставя да се разтопи под езика. Преди това и след това не се слага нищо в устата поне 20-30 минути. По време на лечението е забранена употребата на мента и кафе.

След като приемете лекарството, ако то е добре подбрано, може да очаквате реакция – временно усилване на някои симптоми, след което те се облекчават. Това е сигурен знак, че нещата вървят към подобрение. При някои болни направо настъпва общо подобрение. Докато трае подобрението, не бива да повтаряте лекарството. Това означава, че може само с една доза да се излекувате от всички симптоми, макар чче това не винаги се случва. Ако отново настъпи влошаване и симптомите са същите, повторете лекарството. Ако това не помогне, вероятно имате нужда от друго лекарство – прочетете отново внимателнно листовката и при нужда се обадете на вашия хомеопат.

Наблюдавайте се и поддържайте връзка с вашия хомеопат по време на лечението. Все пак АРЗ не е предназначена за самолечение на хора, които изобщо нямат представа от хомеопатия. Нейното предназначение е да ви спести време, пари, притеснения и ходене по аптеките, особено ако сте заразни и под карантина.

И едно напомняне – когато вашият хомеопат ви лекува по телефона, той дава от своето ценно време! За вас болестта ви е уникална и сте склонни да обяснявате и обсъждата на дълго и широко, но за него е важно просто по най-бързия начин да вземе решение какво да ви предпише. Когато ви каже кое лекарство да вземете, благодарете и не му губете повече времето, защото не сте му само вие на главата. А когато ви помогне да оздравеете, отблагодарете му се подобаващо.