Posted on Leave a comment

д-р Петър Найденов

Здравейте! Аз съм д-р Петър Найденов.

Завършил съм медицина през далечната 1985 г. Първите осем години от практиката си работех като детски лекар. Бях в основата на въвеждането на класическата хомеопатия у нас. Занимавам се с астрология от 1980. Владея свободно български, руски, английски и немски език и съм изучавал в детайли няколко научни дисциплини. Затова понякога помагам и там, където други не са в състояние да се ориентират. Старая се преди всичко да не вредя, както ни е завещал Хипократ.

Настоявам на интегриран и холистичен подход. Това, което ме отличава, е комбинацията от традиционни и новаторски методи, които прилагам, и моята способност да гледам на пациента холистично, т.е. цялостно. За мен е важно не просто да лекувам симптомите, а да търся и отстранявам причините за проблемите.

Нека ви разкажа какво може да очаквате, когато дойдете за лечение при мен. Прилагам според случая следните методи:

 1. Хомеопатия: Тази холистична медицинска система подчертава индивидуалния цялостен подход към всеки пациент. Използвам потенцирани хомеопатични средства, за да стимулирам организма да се лекува сам.
 2. Хомеодетокс терапия: Тя цели по-специфично детоксикацията, особено при пациенти, които са приемали голямо количество алопатични лекарства или са били изложени на други токсини.
 3. Цветя на Бах: Чрез тях аз се стремя да постигна емоционален баланс у пациентите, като търся връзката между ума и тялото. Не по-малко от 80% от хроничните заболявания се дължат на емоционални проблеми и тяхното лекуване лекува и болестите.
 4. Суперхрани: Подбирам индивидуални хранителни режими, обогатени със суперхрани и хранителни добавки за подпомагане на физическото и енергийно здраве.
 5. Астрология: Аз съм един от малкото лекари, комбиниращи холистичната медицина с астрологията, за да разбера по-дълбоките причини за дисбалансите у пациентите. Поякога те се дължат и на несъвместимост с близки или колеги, а понякога просто хората минават през трудни периоди. Това се установява с помощта на астрологията и може да се дадат полезни съвети за облекчаване на ситуацията.
 6. Тахиони: Използвам силата на тахионите за стимулиране на енергийния поток и възстановяване на енергийния баланс в тялото.
 7. Дърпане на уши: Този нетрадиционен метод стимулира различни точки по ушите, което може да подпомогне облекчаването на тонзилити, отити или други симптоми.
 8. Хомеопрофилактика: Прилагам я за предпазване от различни заболявания, като използвам хомеопатични нозоди и други подходящи препарати.
 9. Други методи: Използвам биоскенер за диагностика на повече от 120 показателя и въз основа на резултатите препоръчвам допълване на липсващи минерали, витамини, аминокиселини и биологично активни вещества. Може да ви насоча към различни традиционни и алтернативни методи за лечение и диагностика като биомикроскопия, радиестезия, вега-тест, лабораторни медицински изследвания и консултации с различни специалисти.

Как работя

Работя предимно с деца, но методите, които прилагам, са подходящи и за възрастни. Имам опит с лекуването на псориазис при пациенти от всяка възраст. Желанието ми да помагам при това заболяване е свързано с лични причини, тъй като самият аз съм страдал от него около десет години. Ето защо може да очаквате специално отношение, ако сте болни от псориазис.

Най-напред съставям хороскоп на пациента (ако трябва и на хората, с които живее) за да взема предвид индивидуалните му особености и нужди. Това е за моя справка, при все че сигурно ще ви обърна внимание на важни неща. Ако искате да си поръчате хороскоп, вижте тук.

След подробно разглеждане на случая назначавам подходящо хомеопатично лекарство.

В зависимост от конкретния период и от индивидуалните особености на всеки случай, отразени в хороскопа, препоръчвам суперхрани, тахионизирани продукти, биоактивни добавки, витамини, есенции на д-р Бах, диета, процедури и т.н. Може да препоръчам и мерки за подобрение на семейния психоклимат и другите взаимоотношения.

Известно време след първата консултация (според нуждите) трябва да направим следваща среща за проследяване. На него оценяваме действието на предписания хомеопатичен препарат, правя следващо предписание, препоръчвам допълнителни мерки според случая и пр. При нужда може да се назначат лабораторни анализи и консултации с други специалисти.

Според Учителя Петър Дънов,

за да вървят нещата, между болния и лекаря трябва да има хармония и затова не може да те лекува някой, който не те обича. Макар че правя каквото мога по въпроса, с някои пациенти просто не се получава съвместимост. Не се сърдете, ако ви препоръчам друг специалист – още повече, че познавам много от добрите хомеопати у нас, правил съм им хороскоп и мога да преценя с кого сте най-съвместими.

Важен проблем при лечението (особено при децата) е да се разпознаят и отстранят т.нар. миазми. Миазмите са нещо като наслоявания, които се дължат на болести в рода или минали заболявания на самия пациент (гонорея, сифилис, туберкулоза, краста и др.), както и на имунизации или продължително приемане на вредни лекарства, наркотици и пр. Повечето хора (в това число и децата) имат по няколко миазми, които водят до влошаване на здравето и склонност към по-често боледуване, особено в ранна детска възраст. Миазмите се лекуват с хомеопатия, а суперхраните и някои хранителни добавки подпомагат изкореняването им.

Доста често при мен водят деца,

които са били лекувани (по-точно потискани) с антибиотици, ваксини и други алопатични лекарства, и здравето им вече се е влошило до такава степен, че родителите са вдигнали ръце. Ако и при вас случаят е такъв, не очаквайте бързо оздравяване – организмът ще се възстанови толкова бързо, колкото може. През първия месец и вие, и аз ще се притесняваме, защото аз опознавам случая, а вие не винаги знаете как да реагирате. Обикновено след това няма кой знае какви проблеми.

Суплементацията с омега-3, 6, 7 и 9, и употребата на суперхрани от микроводорасли, коластра и др. са неразделна част от лечението, защото при съвременния начин на живот и хранене почти не може да се разчита на „свободна диета“ – ако се хранехте добре, едва ли щяхте да сте толкова болни, че да търсите помощ от мен. Подчертавам, че за да се излекувате, трябва да сте готови да инвестирате в своето здраве (между 3 и 5 лв. на ден обикновено са достатъчни, но за още по-надеждни резултати през първите 2-3 месеца може да се наложи и повече). Тези пари ви трябват за суперхрани и добавки, които да ви укрепят и балансират отвътре. С времето ще оцените ползите от тях и ще бъдете доволни, че ги ползвате.

И последно – не мога да гарантирам, че ще ви излекувам. Понякога това просто не е възможно – може би живеете с човек, който постоянно ви действа разбалансиращо, може би сте в много труден период от живота си, може болестта да е кармична или нелечима, а някои хора просто не искат да правят каквото трябва за да подобрят здравето си (например, пушат много). Случва се и да не съм избрал правилното хомеопатично лекарство, защото не съм разбрал даден пациент. Но поне няма да ви навредя и ако видя, че нещата не вървят, ще ви предупредя навреме.

Препоръчвам ви да се подготвите за прегледа. Моля за следното:

 1. Прочетете книгата „Хомеопатия за всички” (ще ви трябват 15-20 мин.)
 2. Попълнете и ми изпратите въпросник – това може да ускори и улесни вашето лечение.
 3. Бъдете готови да си набавите суперхрани и добавки, необходими за лечението ви.
 4. Запознайте се с книгата ми “Здраве без лекарства”.

Преглеждам в София и в Кюстендил, а напоследък най-често онлайн. При повечето случаи най-важното е да се разпита добре пациентът, което става идеално по вайбър или зуум. В хода на лечението според нуждите може да се видим и лично.

д-р Петър Найденов – тел. 0888 540442

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.