Автонозоди

 

Автонозоди, нозоди и саркоди: какво представляват и как могат да ви помогнат?

Една от най-интересните и ефективни форми на хомеопатия са автонозодите – хомеопатични препарати, които се изготвят от собствени телесни материали на болния човек, като например кръв, урина, носен секрет и други. Идеята зад автонозодите е да се използват специфичните за болестта на пациента вещества, които се обработват и потенцират по специален начин, за да стимулират самоизлекуването на организма.

Вашите автонозоди са изключително специфични за вашето заболяване, защото съдържат информация както за микробите, които са ви инфектирали, така и за реакцията на тялото ви към тях (възпаление, свързано с промени в тъканите или телесните ви течности). Затова може да се предположи, че те ще ви помогнат на принципа на подобието (като симилимум) да се справите с болестта си по най-добрия начин.

Нозодите на свой ред представляват хомеопатични лекарства, приготвени от болестни секреции на един или повече пациенти, които са навлезли в широка употреба и се дават на много други пациенти. Пример за такива нозоди са Bacillinum, Meorrhinum, Syphillinum, Carcinosinum, чревните нозоди на Бах и др. Много нозоди са изготвени отдавна и се ползват с десетилетия и столетия, като просто периодично се потенцират. В сравнение с автонозодите, нозодите не са специфични само за един човек.

За разлика и от двете, саркодите представляват хомеопатични лекарства, изготвени от (сравнително) нормални тъкани, течности, хормони или други субстанции, които се дават, за да стимулират нормалното развитие или да балансират и хармонизират съответните нормални функции.

Как се изготвят автонозодите?

автонозоди

Процесът на изготвяне на автонозоди включва няколко ключови стъпки:

 1. Събиране на материал: първата стъпка е събиране на малко количество (около 0,5 мл.) от съответния телесен материал на пациента. Това може да бъде кръв, урина, слюнка и др. Материалът се смесва в съотношение 1:10 с медицински спирт 70 градуса (една част материал с 9 части медицински спирт) в ново тъмно стъклено шише 10 мл. За целта се използва малка спринцовка, с която се засмуква 0,5 мл от материала и 4,5 мл от спирта, след което спринцовката се изпразва в шишето, то се затваря добре, слага му се етикет с име, пол и възраст на пациента, материал и диагноза, и се изпраща в аптека „Авита“ на адрес Пловдив 4004, ул. „Димо Хаджидимов“ 2.
  Примери:
  „Кръв, Иван Петров, 50 г., ревматоиден артрит“,
  „Урина, Иванка Иванова, 42 г, хроничен пиелонефрит“,
  „Носен секрет, Тодор Колев, 3 г., честа хрема“,
  „Еякулат, Стоян Христов, 39 г, простатит“  и пр.
 2. Потенциране: след събирането, материалът се обработва с помощта на специална машина, наречена потенцираща машина. Този процес включва многократно разреждане и разклащане на материала, което го прави напълно безвреден и засилва неговите лечебни свойства.
 3. Приготвяне на крайния продукт: накрая, потенцираната субстанция се превръща в хомеопатични капки, таблетки или гранули, готови за употреба.

Защо да използваме автонозоди?

Автонозодите са уникални, защото са персонализирани точно за вас. Те съдържат информацията, специфична за болестта във вашия организъм, което ги прави изключително ефективни за лечение на различни здравословни проблеми. Ето някои от ползите:

 • Индивидуализиран подход: автонозодите се приготвят от ваши собствени телесни материали, което ги прави напълно съобразени с вашите специфични нужди.
 • Стимулиране на самоизлекуването: тези препарати работят като катализатори, стимулиращи естествените процеси на излекуване в тялото.
 • Безопасност: автонозодите са напълно безопасни и нямат странични ефекти, тъй като са направени от ваши собствени биологични материали.

Какви проблеми могат да бъдат лекувани с автонозоди?

Автонозодите могат да бъдат ефективни при широк спектър от здравословни проблеми, включително:

 • Хронични или повтарящи се инфекции
 • Алергии, сенна хрема, астма
 • Хормонални дисбаланси
 • Имунни нарушения и отслабен имунитет
 • Храносмилателни проблеми
 • Автоимунни заболявания
 • Кожни заболявания
 • Гинекологични и андрологични проблеми
 • Идиопатични състояния и много други.

Как да поръчате автонозоди?

Ако искате да опитате лечение с автонозоди, можете да се свържете с нашата аптека, която предлага тази услуга. Процесът е лесен:

 1. Консултация: първата стъпка е консултация с хомеопат или фармацевт, който ще ви обясни подробно процедурата и ще ви даде инструкции за събиране на материала.
 2. Събиране на материал: Ако искате, ще ви предложим комплект за събиране на материала, който да донесете/изпратите обратно в аптеката: 10 мл шише с 4,5 мл спирт, както и малка спринцовка, с която да отмерите 0,5 мл секрет. Ако не ви се идва до аптеката, ще трябва сами да си набавите шише, спирт и спринцовка.
 3. Изготвяне на автонозодите: нашите специалисти ще изготвят вашите автонозоди с помощта на уникалната ин потенцираща машина – единствена в България, която наподобява движението на човешката ръка.
 4. Получаване и употреба: ще получите готовите препарати с инструкции за употреба.

Защо да изберете нашата аптека?

Нашата аптека разполага със специализирана потенцираща машина и екип от опитни хомеопати, които ще се погрижат за високото качество на вашите автонозоди. Ние вярваме в персонализирания подход към здравето и предлагаме уникални решения, които могат да подобрят вашето благополучие.

Заключение

Автонозодите представляват мощен инструмент в хомеопатията, който може да предложи персонализирано и ефективно лечение за различни здравословни проблеми. Ако търсите натурален и безопасен метод за подобряване на вашето здраве, автонозодите може да са точно това, от което имате нужда. Свържете се с нас днес, за да научите повече и да направите първата стъпка към по-добро здраве!

Цена на услугата: 90 лв. за приготвяне плюс стандартните цени за комплекти от 4 потенции. Предлагаме ви да направите курс от 4 потенции: 12с, 30с, 200с и 1м. При нужда можем да ви приготвим автонозоди и в потенция 10м, което струва допълнително 150 лв.