Posted on Leave a comment

За интервютата и книгата

Уважаеми хомеопати,

В сътрудничество с онлайн списанието за здравословен начин на живот “По-здрави днес” започваме поредица интервюта под надслов “ХДТ – липсващата връзка” с подзаглавие “7 въпроса за хомеопатичната детокс терапия”.

Защо “липсващата връзка”?

Ето отговор на Тон Янсен, известен холандски хомеопат и основател на ХДТ: “Виждам ХДТ като липсващата връзка, защото тя се съсредоточава върху преодоляването на вредни външни фактори. Това е забравената връзка, за която говори още Ханеман, когато препоръчва да се премахват блокадите пред излекуването.”

Защо 7 въпроса?

Защото традиционно числото 7 е символ на вечния живот и носи късмет на хората.

Тон Янсен и аптека АВИТА

В последните години Тон Янсен – основател на международно училище по хомеопатична детокс терапия – направи няколко семинара в България, които ни свързаха с живия дух на Ханемановата хомеопатия, възкресена за условията на 21 век и предлагаща реални възможности за излекуване в нашия толкова замърсен и стресиран свят.

С негово съдействие в България неотдавна се създаде хомеопатична аптека АВИТА, която специализира в направление ХДТ и е свързана с водещи хомеопатични аптеки в Холандия, Белгия и Гърция.

Книгата

След като у нас вече има няколко десетки хомеопати, които са запознати с ХДТ, назря необходимостта и от по-широко популяризиране на този метод.

След публикуване в списание По-здрави днес на поредицата интервюта на хомеопати, използващи в практиката си ХДТ, те ще бъдат издадени и в книга “ХДТ – липсващата връзка“.

Въпросите

Уводни въпроси за визитката на хомеопата:

 • Моля представете се – имена, стаж като хомеопат, специалности, снимка и пр.
 • адрес на работа, телефон за връзка, Интернет сайт или Фейсбук страница (Ако желаете да публикуваме такава информация на сайта ни, за да ви намират по-лесно интересуващите се).
 • Как решихте да се занимавате с хомеопатия?
 • Къде учихте хомеопатия, ученик на кого се смятате и от колко време практикувате?

Въпроси на тема ХДТ

 1. Как разбрахте за ХДТ и защо решихте да я изучавате?
 2. Къде и как сте усвоили метода, и как повишавате квалификацията си?
 3. Какво се промени в практиката Ви на хомеопат след като започнахте да прилагате ХДТ?
 4. Според вас, кои са най-често срещаните проблеми, изискващи прилагане на ХДТ?
 5. Бихте ли споделили случаи от вашата практика, при които сте помогнали с ХДТ?
 6. Какво бихте посъветвали пациентите си, защо да се лекуват с ХДТ?
 7. Как вие лично виждате мястото на ХДТ в хомеопатията?

Допълнителни въпроси

 • Ако вие водехте това интервю, какво бихте попитали себе си и колегите си?
 • Има ли още нещо важно, според Вас, което остана извън разговора?
 • Какво бихте ни посъветвали във връзка с интервютата и книгата?
 • Имате ли препоръки, свързани с организиране на бъдещи обучения?

Вашето участие

Предлагаме ви участие в тази поредица интервюта. Ако считате, че сте достатъчно опитни и компетентни като специалисти, моля свържете се с нас за да обсъдим възможностите и вие да се включите в осъществяването на тази идея.

Тъй като книгата ще бъде с международно участие и ще се издаде и на английски език, след като направим интервютата, си запазваме правото да включим в нея само най-добрите материали и най-интересните случаи. Подборът ще бъде възложен на комисия, включваща Тон Янсен и други водещи български и световни хомеопати.

Интервютата ще бъдат подготвени от Ели Хорозова, журналист с дългогодишен опит и автор на книги и статии на здравни теми, със съдействието на Теодор Троев, кореспондент на Financial Times, автор на книги и почитател на здравословния начин на живот и хомеопатията.

Как бихте желали да се осъществи интервюто с вас

Най-добре е да отговорите писмено на поставените тук въпроси и да ни ги изпратите по имейл от меню Контакти, като изберете Интервюта във формата. Този начин на работа ще ускори осъществяването на проекта. Всеки хомеопат. който е запознат с ХДТ и ползва този метод в практиката си, може да сподели своите впечатления! Целта ни е ХДТ да придобива все по-голяма популярност, защото хората се нуждаят от такова лечение! Ето защо вашият принос е много важен и е добре дошъл!

От друга страна разбираме, че времето на всеки специалист е ценно. Може би сте претоварени от пациенти и ангажименти, или може би нямате опит в писането, или нямате време, или не ви се занимава с писане. Разбираме ви – вашата работа преди всичко е да лекувате пациентите си! Затова предвиждаме и друг вариант: да проведем разговор, който ще бъде записан на диктофон, след което сами ще оформим професионално интервюто. Ако предпочитате този начин, просто се свържете с Ели Хорозова от меню Контакти – тема Интервюта (или на тел. 0888846830), за да се уточните за среща на живо или онлайн (скайп, вайбър, месинджър).

Добре е да ни изпратите подходящи ваши снимки (до три броя) във формат .jpg, ако желаете да има такива към интервюто ви. По време на личната среща можем и ние да ви снимаме.

Както сигурно се досещате, трябва да се съобразяваме с някои правила и изисквания, поради което си запазваме правото да внасяме промени и корекции в казаното и написаното от вас. Разбира се, след като редактираме текста ви ще се свържем с вас повторно, за да довършим интервюто ви и да получим съгласието ви то да бъде публикувано.

Без вашето изрично съгласие няма да публикуваме нищо! Това означава, че вие трябва да отговорите на имейла, в който сме приложили окончателния вариант на интервюто ви, като писмено потвърдите, че сте съгласни то да бъде публикувано и авторските права да бъдат собственост на Авита Груп ООД.

С уважение,
Основателите на хомеопатична аптека Авита.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.