Posted on Leave a comment

Почивай в мир, Питър Чапел!

Питър Чапел - първият учител на българските хомеопатиД-р Петър Найденов разказва:

Неотдавна научих, че е починал Питър Чапел – моят пръв учител по хомеопатия и “боен другар”. Почивай в мир, приятелю! Ти си причината в България да има качествена хомеопатия! Дълбок поклон и огромна благодарност не само от мен, а от всички, които те познаваха!

От всичките 82 години на неговия живот над 55 бяха посветени на хомеопатията. Ученик на “старите британски майстори-хомеопати”, друидите, съосновател на Общността на хомеопатите в Англия, ръководител на няколко колежа по хомеопатия, директор на международното обучение в LCCH (London’s College of Classical Homeopathy), пионер и основател на хомеопатичното обучение в десетки страни от Източна Европа до Африка и Непал. Ако всички негови ученици са като мен, за никой от нас Питър не е мъртъв и ще живее в сърцата ни до последния ни дъх.

Не винаги разбиран и приеман, доста критикуван от хардлайнерите, Питър вървеше храбро по пътя си. Каква храброст се иска, за да оставиш уюта на родната страна и удобствата на не кой да е град, а Лондон, за да замениш всички блага на цивилизацията с опасностите и неудобствата на Африка. Питър посвети много години от живота си на лекуването на СПИН и малария на Черния континент – без да търси награда, един съвременен безсребреник, който реши да се свърже с Източника, за да измоли лекарство за страдащите. И го направи – по своя си начин, без да пита и без да се колебае, без да бъде в състояние да обясни точно как го е направил.

Изрових от архивите си хороскопа на Питър – Луна в Риби в 12 дом, в съвпад с Опашката на дракона – стар дух, с много прераждания като лечител и мистик, с постоянна връзка с Невидимия свят, с Отвъдното, с Бог или както той го наричаше “Източника”. От всичките няколко милиарда човека, живеещи в тела на тази планета, единствен Питър дръзна да поиска – и му беше дадено.

След него останаха цяла серия нови, непознати досега в хомеопатията лекарства, наречени на негово име PC-remedies. Като те не се предлагат само на гранули и на капки, а и като “лечебни честоти” с носител… музика. Тоест, отиваш на сайта му и си ги сваляш като mp3-файлове. Фондацията, с която работеше Питър заедно с Хари ван дер Зии и Рома Бучименски, пуска тази лечебна “музика” в стотици училища в Африка с удивителни резултати – децата не боледуват от малария, ходят редовно на училище и усвояват по-добре изучавания материал. Аз (май единствен от България) “осинових” едно такова училище – с дадените от мен 200 долара осигурих пускането на тези честоти на учениците в него…

Спомням си как се запознахме. Благодарение на д-р Дарена Златева, Жоро и Мег Гудеър и с парите, останали след обмяната (които тате и мама ми бяха спестявали за апартамент, но те се бяха обезценили) успях да съфинансирам половината от едно пътуване за конференции по алтернативна медицина в Ричмъбд, САЩ, и в Лондон, ОК. Остатъка го платиха от конференциите. Дарена някак си ги нави. Жоро имаше факс в офиса, в който работеше – по него се представихме на чужденците и ги помолихме да ни платят пътните. Изкарахме си супер, а в Лондон се запознах с Ан Ларкин – тя тогава беше ръководителка на LCCH. Аз ѝ направих хороскоп, а тя (явно ме беше преценила) предложи да организирам обучение по хомеопатия в София. Казах “Разбира се!”, поговорихме още, а на другия ден тя ми донесе Органона на Ханеман и една опаковка гранули Арника 200С. Останах с прекрасни впечатления от нея. За съжаление, тя беше вече болна от рак и така и не се видяхме повече.

Следващата пролет телефонът иззвъня някак си особено, международно. Обаждаше се Питър Чапел. Представи ми се, каза, че има номера ми от Ан Ларкин и предложи да направим благотворителен курс по хомеопатия. Веднага се съгласих, но при условие да избера подходяща дата с помощта на астрологията. Той изобщо не се учуди. Избрах 2 и 3 май 1992.

И така, денят настъпи, аз се бях свързал с всички мои познати и приятели и им казах да дойдат на лекция на Питър, а който иска, да остане за курса. Цената бе символична, колкото да съберем пари за пътните му и за залата. До последно треперех дали няма да сме на червено, защото тогава нямах никакви пари. Като по чудо излязохме на нулата и си отдъхнах. И така още 2 години, всеки месец, курсът набъбна до 100 човека, половината го завършиха, някои просто идваха от любопитство, други се отказваха…

Няколко месеца преди това се бях запознал с Дора, поканих я, тя дойде  и доведе няколко човека със себе си, започна да помага в организацията. С Наско се познавахме отпреди, той идваше на курсовете му по астрология, оказа се, че у тях имат свободна стая, където Питър да спи без пари. После не бяха семинари, не бяха летни училища, срещи, приключения… Накрая, през 1994 г, след като минахме през всички изпити, се дипломирахме около 50 човека, които и досега представляват ядрото на българската хомеопатия. Символично ми бе връчена първата диплома по хомеопатия, като на организатор.

Отначало превеждах само аз, като най-интересното беше, че улавях какво иска да каже Питър, преди още той да си довърши изречението. И някак си знаех какво иска да каже, все едно, че всяка негова дума беше потвърждение на моите мисли относно медицината. Вече се бях доста разочаровал от алопатията и конвенционалната западна медицина, каквато практикувах по онова време. Но имаше много работа по организацията и трябваше да се поосвободя.

Една друга моя позната, Ваня, знаеше добре английски. С нея бяхме близки, тя също учеше астрология при мен и за нея тогава бях авторитет. Поканих я да ми помага и да превежда на курса. Отначало тя много се стесняваше, но постепенно се окопити. По-късно тя преведе и книгата на Питър, след което се сближиха, станаха гаджета, ожениха се, и тя замина с него за Лондон. Поживяха известно време, а после разбрах, че са е разделили. Тя беше с 26 години по-малка от него, също се дипломира като хомеопат и после чувах, че практикува в Англия.

По-късно от Питър поисках да ми даде телефона на Джордж Витулкас, защото имах една пациентка със сериозно заболяване, кято искаше да се лекува при най-добрия в света. Като му се обадих, Витулкас ми каза, че е чувал хубави неща за мен от Питър и се съгласи да ни приеме. Така през зимата, в началото на 1996 заминахме з пациентката ми за Алонисос и за първи път установих връзка с него. Същото лято бях превел заедно с Дора и издал “Науката хомеопатия” и после заведох няколко човека да се учим в Международната Академия по Класическа Хомеопатия. После поканих Витулкас да дойде в София на представяне на три негови книги, които бях издал (това е единственото му идване в България на семинар по хомеопатия) и други хора ни последваха на Алонисос… И пак в основата на това бе Питър Чапел с неговата препоръка.

После, след години, с Питър се видяхме при едно негово идване в София, беше някаква годишнина на хомеопатията у нас, той вече работеше с РС-лекарствата, които бе изобретил в Африка, а аз имах доста голяма мрежа в АкваСорс. Говорихме си за това как да се организира разпространението им, дадох му с удоволствие някои съвети, но явно той никога не е бил особено практичен. После няколко видни световни хомеопати ходиха да се убедят на място в това как работят тези лекарства, разбраха, че е открил нещо важно и се създаде фондация, за която разбрах от Рома Бучименски – мой колега ит МАКХ, с когото учихме заедно при Витулкас. Но това е друга история…

И така, ето едно интервю с Питър, или по-скоро негов разказ за неговия живот. Приятно четене. И да не се забравя, че всички, които разбират от хомеопатия у нас, дължат това пряко или косвено на Питър Чапел – един уникален човек, с когото имах честта да се познавам и да работя години наред.

За Питър Чапел

Питър Чапел е основател и съ-създател на Обществото на хомеопатите в Обединеното кралство, а преди това инженер по изследване и развитие на самолети, а след това и на бизнес машини, с патенти във въздушната навигация, текстообработващите програми и интернет, преди последните две неща да станат добре познати реалности. Той става хомеопат, когато е на около 30 години и създава / ръководи три значими клиники в Лондон на различни етапи от хомеопатичната си практика. Той създава първия хомеопатичен репертоарен компютър, Micropath, който работи ефективно в практиката. През 90-те години на 20 век ръководи програми за обучение по хомеопатия в 20 страни, където преди това хомеопатията почти не е съществувала. В чест на 60-ия си рожден ден през 2001 г. той заминава за Етиопия, за да започне работата си по СПИН и най-малко 10 000 души са живи и здрави заради това. До края на живота си (ноември 2023 г.) Питър живее в Дартмурин, Великобритания. Има три деца и осем внуци. Можете да получите достъп до всички негови уебсайтове, организация, блогове, средства за защита и т.н. чрез https://arhf.nl.

Питър Чапел – Моята еволюция през последните 80 години

Мисля да се възползвам от възможността, която ми дава тази статия в моята 80-та година, за да ви информирам за пътуването, което предприемам в живота си. В случай, че не знаете нищо за мен, просто ще дам въведение, обобщаващо ранните етапи от живота ми до 60-годишна възраст.

Първо бях инженер-изследовател и бях зает да изобретявам неща до 26 или 27-годишна възраст. Направих много изобретения, включително имам три патента в САЩ на мое име до 25-годишна възраст. След това глупаво се прехвърлих да стана хомеопат, което е нещо, за което бях напълно неподходящ, бидейки маниак от първа степен.

Хомеопатията ме вдъхнови, защото е логична и има пълен смисъл, поне за мен. Практикувах в Лондон и лекувах местни жители и имигранти от цял свят. Направих първите стъпки в създаването на Обществото на хомеопатите във Великобритания след съобщение, получено в медитация и направих първия “хомеопатичен” компютър, който работеше в реално време.

Когато станах на 50 години, бях малко отегчен от клиниката, така че разширих преподаването си и започнах да пиша и книги по хомеопатия, и помогнах за стартирането на професията хомеопатия в около 20 страни, най-вече там, където тя не съществуваше (в това число и в България, съвместно с д-р Петър Найденов, д-р Дора Пачова и д-р Атанас Гълъбов – б.пр.). На 60 мислех, че съм направил достатъчно, за да се пенсионирам, но от глупост получих прегрдка от Амма, прегръщащия гуру, и получих съобщението да отида да работя върху ВИЧ / СПИН в Африка.

Така че отидох да работя в Етиопия на 60-ия си рожден ден и лекувах около 70 души за 3 месеца с ВИЧ / СПИН, търсейки симилимума. Бавно ми просветна, че никой никога не е решил проблема с намирането на едно лекарство за една болест нито в хомеопатията, нито в конвенционалната медицина, въпреки че сега е напълно ясно, че има само един вирус или бактерия в основата на всяко инфекциозно заболяване.

Нозодите не работят, защото ако погледнете в реперториума ще видите, че има 70 лекарства за гонорея, включително Medorrhinum, когато трябва да има само едно. Ако прочетете афоризмите на Органон от 100 до 104, ще видите идеята.

Забележка:
Тези параграфи са откъс от “Organon der Heilkunst”, основния труд на Самуел Ханеман, основателя на хомеопатията. Текстът представя някои от ключовите принципи на хомеопатичната медицина. Ето превод и обяснение на идеите:
§ 100: При изследване на симптомите на епидемични болести и спорадични заболявания, не е важно дали вече е съществувало нещо подобно под това или онова име. Новостта или спецификата на такава епидемия не прави разлика нито в изследването, нито в лечението ѝ, тъй като лекарят трябва да разглежда чистия образ на всяка настояща болест като нов и непознат и да я изследва от основи, ако иска да бъде истински и задълбочен лечител.
§ 101: Може да се случи лекарят при първия случай на епидемична болест да не получи пълната картина на заболяването, тъй като всяка такава групова болест разкрива своята съвкупност от симптоми и признаци чак след по-подробно наблюдение на няколко случая. Въпреки това, внимателно проучващият лекар може вече при първия и втория случай да се приближи достатъчно близо до истинското състояние, за да получи характерно изображение на болестта и да намери подходящо хомеопатично лекарство за нея.
§ 102: При записването на симптомите на няколко случая от този вид, създаденият образ на болестта става все по-пълен, не по-голям и обширен, но по-характерен и обхващащ спецификата на тази групова болест. Общите признаци (като липса на апетит, безсъние и т.н.) получават свои точни определения, а от друга страна, по-изявените и специфични, рядко срещани при други заболявания симптоми изпъкват и образуват характеристиката на тази епидемия.
§ 103: По същия начин, както при епидемичните болести, бяха изследвани и хроничните заболявания, особено псората, като се установи, че един болен проявява само част от симптомите, а други болни – различни други симптоми, които също са част от общата картина на заболяването.
§ 104: Когато общата картина на заболяването е точно описана, най-трудната работа е свършена. Лекарят тогава може да се справи с лечението, особено на хронични заболявания, като използва хомеопатично лекарство, избрано от симптомите на всички известни лекарства, и ако е необходимо, да коригира лечението според промените в състоянието на пациента.
Същността на тези параграфи е, че при хомеопатичното лечение е важно да се разглежда всеки случай на заболяване като уникален, със своите специфични симптоми и характеристики. Ханеман подчертава необходимостта от задълбочено изучаване на симптомите и избирането на подходящо лекарство, базирано на хомеопатичния принцип за лечение “подобно с подобно”. – край на забележката.

След като проучих картината на симптомите на 70 пациенти, имах много ясна представа какво представлява СПИН, което кореспондира тясно с медицинското описание в учебници като Merck Manual of Diseases. И това, което наистина ми беше ясно, беше, че това е напълно извън всякакво описание на каквото и да е лекарство, на което някога съм попадал.

Размишлявах върху проблема и с ограничените си ресурси, в това число и пари, реших, че или трябва да направя нещо, което е радикално и ефективно, или да се прибера вкъщи. Познавах процеса на доказване и имах обратната ситуация. Знаех какво искам по отношение на картината на симптомите и нямах представа как да го получа по конвенционалния метод. Имах най-добрия хомеопатичен софтуер в света с мен по онова време.

Търсех единственото лекарство за болестта, нещо, което никога не е било открито за нито една болест в историята на хомеопатията. Това ме накара да мисля, че това не е възможен път. Реших да направя това, което сега наричам Source Work и да поискам лекарство за ХИВ / СПИН от Източника (известен още като Бог) директно, нещо, което не бях правил преди. Удивителното е, че това работи много добре – толкова добре, че десетки хиляди хора са се възползвали от него и много от тях са живи и здрави днес, а иначе не биха били.

Това беше противоречива идея и много приятели в хомеопатията я следваха трудно, а аз не ги улесних, тъй като бях по-скоро в затъмнение. Но съм сигурен, че ако Самуел Ханеман беше наоколо, щеше да му хареса.

Аз го разглеждам като нещо в рамките на хомеопатията, тъй като лекарствата отговарят на всички принципи и практики, с изключение на начина, по който се прави лекарството. А как се прави лекарството не определя хомеопатията. Това не е съществена част от пъзела. Въпреки това, поради съпротивата, реших да създам отделна изкуствена терапевтична идентичност и те са преминали през различни метаморфози до наши дни.

Това, че създадох нов начин за поправяне, не означаваше, че имам представа как да изградя организация, за да развия тази идея и се провалих няколко пъти. Поглеждайки назад, мога да видя какво трябваше да направя, но нямах представа по това време.

Този метод се оказа много успешен при всички епидемични заболявания на Африка и беше много лесен за прилагане. Обикновените медицински сестри с няколко дни обучение биха могли да го използват много успешно за всички епидемични заболявания. Разширих системата до епидемични травми като война, геноцид и изнасилване с голям успех и резултатите бяха зашеметяващи.

Свърших някаква работа в Руанда десет години и половина след геноцида и хората, които са били в тежко ПТСР в продължение на цялото това време, се възстановиха за една нощ. Използвахме тази система в бежански лагери и обучихме много хора и лекувахме десетки хиляди за травма.

Успяхме да го разширим до хроничните заболявания в Африка, като зададохме един прост въпрос: “Какво се случи, преди да се разболеете?” в случай на хронични заболявания. И това беше или падане от стълба, или малария или нещо подобно и когато лекувахме това, хроничната болест беше облекчена или обърната. Получихме страхотни резултати и със сърповидно-клетъчната анемия (публикувана статия) и лекарствата за епилепсия и аз написах “Вторият симилимум” и бях съавтор на “Хомеопатия за болести”.

Има много от тази клинична информация за https://arhf.nl. Много съм благодарен за последователната подкрепа на Хари ван дер Зий и неговия екип в документирането на толкова много случаи. В момента те изчисляват, че около 500 000 души са се възползвали от този начин на лечение.

През десетилетията оттогава се опитахме по различни начини да въведем това на Запад и в един момент прехвърлих технологията на аудио звуци, а не на стандартните течности и хапчета. Моето просто заключение е, че всички тези различни методи за доставка работят също толкова добре, но предимството на звуците е, че можете да ги изпращате по имейл като прикачени файлове.

Тези лекарства за хронични заболявания, които сме разработили, се оказаха много ефективни, понякога самостоятелни, но по-вероятно в комбинация с класическа хомеопатия или класическа акупунктура или друго холистично лечение. Ние сме склонни да се фокусираме върху лечението на заболявания с измерими резултати, така че да получим доказателства. Нормализиране на кръвната захар при диабет, например. www.sourcemedicine.zone предлага тези честоти. Те доставят аудиото и ако предпочитате хапчета и течности можете да ги получите от две хомеопатични аптеки, отново цялата информация е на sourcemedicine.zone.

Преминахме от лечение на болести към подпомагане на хората да достигнат своя потенциал, което в действителност е едно и също нещо и означава, че можете да работите с хора, които изобщо не са болни и искат да направят този важен преход в живота от роботизирани хора към божествено вдъхновени хора. Това изглежда също работи, въпреки че е много по-нематериално и по-трудно за количествено определяне.

След като навърших 80 години, отново продължих напред. Моето заключение е, че човешката раса е на път към изчезване и мисля, че има още няколко души, които са на това мнение. Някои от приятелите ми мислят, че сме в следващото масово измиране като динозаврите, това са оптимистите. Супер оптимистите смятат, че някои от човешката раса и други същества ще оцелеят в предстоящата криза. Така че фокусът ми е върху това, което можем да направим по въпроса.

Открих как да се отнасям към човешката раса като цяло, което на пръв поглед изглежда доста над заплатата ми, и все пак открих как да го направя. Някои от ограниченията: Очевидно е, че е необходимо да бъдете много добре обосновани и солидни в морала и етиката, за да обмислите тази работа, но изглежда възможно и необходимо. Ключовото нещо: струва ми се, че егото ми е изцяло в служба на божественото. Не е толкова трудно, но не е толкова лесно. Следвал съм ученията на няколко просветлени души, които познавам лично или чрез техните учения. И аз съм правил това в продължение на около 50 години, така че мисля, че съм почти в състояние да имам тази степен на почтеност.

И аз също открих, като се опитах, че има граници на това, което е възможно в тази област, защото съзнанието, ръководещо тази планета, няма да ми позволи да правя неща, които не са в най-добрия интерес на Гея и нейните обитатели. Но имам екип, с който работя и заедно измисляме какво е възможно и аз съм в ранните етапи на това.

За разлика от работата с физически заболявания с измерими резултати, част от проблема тук е намирането на начини за оценка на случващото се. Контролираните опити тук не са толкова лесни, защото няма контролна планета. Но моят опит е, че ако започнете нещо, можете да разберете проблемите, докато вървите.

Също така открих страст към трансмутацията в съответствие с ученията на Шри Ауробиндо. И аз започнах работа по това и е невероятно фино и още по-трудно да се оцени. В същото време изглежда, че работи, но в момента не мога да кажа повече от това.

Бележка:
Трансмутацията в ученията на Шри Ауробиндо, индийски философ, йогин и поет, заема централно място в неговата духовна система, наречена Интегрална йога. Този процес е тясно свързан с идеята за трансформацията на човешката природа и възможността за постигане на по-висше състояние на съществуване.

В основата на учението на Ауробиндо е идеята, че човешката еволюция е процес, който не е завършил с появата на разумната човешка същност. Той вярва, че съществува потенциал за по-нататъшно развитие, водещо до възход към по-висше състояние, което той нарича “супер-ментално съзнание” или “божествена живот”.

Трансмутацията според Ауробиндо е процесът, посредством който физическите, емоционалните и менталните аспекти на човешката природа могат да бъдат преобразувани и духовно извисени. Той смята, че традиционните форми на йога се съсредоточават върху развитието на духовното съзнание за сметка на физическото, докато интегралната йога цели трансформация и интеграция на всички аспекти на човешкото същество.

Трансмутацията включва следните ключови аспекти:

Преобразуване на ума: Развитие на висше съзнание, което надхвърля ограниченията на нормалния човешки ум и води до прозрение и интуитивно познание.

Емоционална трансмутация: Трансформация на емоционалните отговори и желания, като се заменят низши страсти и привързаности с по-висши форми на любов и състрадание.

Физическа трансмутация: Идеята, че дори физическото тяло може да бъде трансформирано чрез духовната практика, водеща до по-високо ниво на здраве и енергийна хармония.

Духовно осъзнаване: Осъзнаване на божественото присъствие и същност във всичко и постигането на единство с това всеобхватно съзнание.

Шри Ауробиндо подчертава, че тази трансмутация не е лесен или бърз процес. Тя изисква упорита духовна практика, постоянно самонаблюдение и посвещение. Трансмутацията е не просто промяна на отделни аспекти на човешката природа, а пълно преобразуване на цялата личност в посока на духовното съвършенство и възход. – Край на бележката.

Методът за вземане на PC лекарствата, които сега наричаме и SR аудио, е повече от малко спорен, по-труден за разбиране и още по-труден за преподаване. Въпреки това, аз съм в процес на разработване на програма за обучение за тази работа на източника, така че другите, които искат да проучат възможностите за по-високи постижения в играта на живота във всеки неин аспект – от висок скок, отборни спортове, всякакъв вид изпълнение / изкуство / танц, до управленско консултиране, лечение на рак, до самата работа с източника и трансмутация, са напълно оборудвани с уменията да направят необходимите инструменти за улесняване на това, което се стремят да постигнат. Това ще бъде част от окончателното ми наследство, предполагам.

Просто за да сложа малко плът върху костите, включвам само две нередактирани потвърждения, които получих тази седмица:

От САЩ

От известно време възнамерявам да напиша атестат за моя опит с аудиозаписите, но честно казано загубих какво да кажа, защото те бяха толкова невероятно въздействащи и задачата е малко обезсърчителна, напредъкът ми драстично се ускори след въвеждането на тези аудиозаписи. Правил съм доста, най-вече работейки върху различни психологически травми от ранния ми живот, както и наскоро получени.

За да ви дам представа за въздействието, когато за първи път дойдох при моя акупунктурист преди 20 години, имах редица физически проблеми, да не говорим, че живеех с постоянна тревожност и напълно откъснат от ума, тялото и духа си. Прекарвах голяма част от живота си в страх и извън тялото си, страхувайки се да преживея това, което беше пред мен и в резултат на това се мъчех във всички области на живота си.

Когато започнах с аудиозаписите, веднага започнах да забелязвам промяна. В началото не беше приятно. Започнах да усещам и изпитвам голяма част от усещанията, които се опитвах толкова усилено да избегна: болката, спомените, енергията, мислите и чувствата, свързани с всички травми, които бях претърпял като малко дете, които бяха оформили житейския ми опит до този момент.

В основата си вярвах в това, в което вярват много хора, които са жертви на насилие, а именно, че те са необичани, незаслужаващи любов и в крайна сметка не им е мястото на този свят. Чувствах се самотна, изолирана и откъсната и най-вече се страхувах от всичко. Въпреки това, колкото повече правехме и колкото повече преживявах, бавно с течение на времето сърцето ми се отвори, тялото ми се измести и целият ми житейски опит започна да тече, както никога преди.

В началото на пандемията най-накрая имах смелостта да напусна съпруга си от 18 години. Тази връзка беше изключително токсична и насилствена и аз повтарях същите цикли, в които бях като дете. След това, през последните 18 месеца на пандемията, с помощта на акупунктурата и на тези аудиозаписи, най-накрая намерих себе си.

Не само, че съм в най-добрата физическа форма, в която някога съм била, но имам повече радост, мир и любов в живота си от всякога. Имам невероятна група приятели, невероятна мрежа за подкрепа, живея в красива област, където мога да тичам и да се разхождам ежедневно и започнах ансамбъл с нестопанска цел, който си сътрудничи с всички дисциплини на изкуствата, за да ги представя в природата. Напълно преминах от пространство на страх и изолация към пространство на любов и откритост и съм изключително благодарна.

От Кения

Здравейте г-н Питър Чапел,

Аз съм xxx от Arhf Кения, изпращайки ви моите топли и пълни с любов поздрави. За да кажа само няколко, много се радвам да ви срещна като мой учител по компютърни средства особено Pc 1am и Pc 1af (ХИВ / СПИН), който досега е направил чудеса тук в региона на Западна Кения. С помощта на вашата работа и усилия, спасихме живота на нашите любими хора и те се справят добре и се връщат към задълженията си. С много любов благодаря за това.

С другите РС лекарства, работили сме с тях в много случаи, посещения от врата на врата и в училищата, и се получиха прекрасни резултати от добро здраве и много хора са свободни от травма. Това е чудесно и имаме все повече случаи, за да докажем това.

През 2014 г. Питър Чапел дойде в Кения и ни представи AMPP (Африканска програма за превенция на маларията) в нашите начални училища и аз ходих с него в три основни училища за въвеждането ѝ. Програмата беше толкова добра и в много училища, които се записаха в нея, академичните резултати се подобриха. И всички училища с AMPP във всяка зона са най-добрите училища тук в провинция Нианза в Кения.

Да не забравяме и програмата LEAP, която той въвежда, където храним учениците си със звуково изцеление, травма и облекчаване на страха и стимулираме коефициента на интелигентност. Това е прекрасно и постигнахме повече неща от нашия Любим приятел Питър Чапел. Чрез програмата LEAP, ние постигнахме добро разбирателство, повече любов и висока концентрация в ученето, и връзката с учениците също е много силна (в този контекст, “връзка” се отнася до създаването на положителни социални взаимоотношения и емоционална близост, което е особено важно в образователната среда).

В моята къща използваме звук и хапчета за превенция на малария на семейството ми, както и LEAP за децата ми. Ето резултатите: Няма случаи на малария в къщата ми от години, децата ми са ярки в училище и се справят добре на изпитите, дружелюбни са помежду си, хранят се с добър апетит.

В заключение, Благодарение на проекта на Питър Чапел в Кения, ние спечелихме много с всичките му средства за защита повече имат положителни резултати и също ни накараха да пристъпим напред. Много поздравления за Питър Чапел за работата му, а също и за повече обучение за мен, така че тази работа, която той започна, никога не спира. Велико Велико Велико! Бог да те изцели, приятелю. С любов казва XXX (Кения).

Послепис. LEAP (Learning Enhancement Africa Program) има три характеристики, справяне с епидемични заболявания, справяне с травми и подобряване на ученето. В проучването на над 40 училища се наблюдава 26% увеличение на академичните способности на годишна база въз основа на стандартите и резултатите в цялата страна. И почти всеки учител съобщава, че спира да използва пръчката. Вижте www.arhf.nl за повече информация.

Моля, споделете линка към тази статия с хомеопатите, които познавате! Те трябва да знаят за тези изследвания и постижения на Питър – нашия пръв учител по хомеопатия!

с уважение – д-р Петър Найденов

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.