Posted on Leave a comment

Критическа възраст у жената

Периодът между 45 и 55 години в живота на жената се нарича критическа възраст и за някои жени може да бъде доста труден. Вижте дали не можете да си помогнете с хомеопатия. Хомеопатията използва лекарства във вибрационна форма, които са напълно безопасни, но при това могат да стимулират женското тяло да възстанови естествения си хормонален баланс без използването на вредна химия.

Хомеопатичните лекарства се предписват според индивидуалните симптоми. Можете да ги ползвате спокойно в потенция 30С по 1-2 гранули вечер два пъти седмично в продължение на 4 седмици. Не пийте кафе и не приемайте мента или камфор, докато трае лечението, но най-малко един месец. Ако имате облекчение, опитайте какво ще стане ако приемате потенция 200С веднъж месечно по 1-2 гранули.

Спрете лекарството, ако получите по-силна реакция като обриви, секреции от лигавиците, изпотяване, връщане на стари симптоми, усилване на сегашните симптоми. Това обикновено означава, че лекарството е подействало и нямате нужда от повече стимулиране на жизнената ви сила, След такава реакция (която е желана) очаквайте подобрение или излекуване на оплакванията ви. Разбира се, винаги е за препоръчване, ако сте по-сериозно болни, да се свържете с компетентен хомеопат.

Ето някои от най-полезните за критическа възраст, менопаузата и перименопаузата хомеопатични лекарства. Лесно можете да ги откриете с помощта на търсачката или да си ги поръчате на нашия телефон.

Folliculinum се използва при женски заболявания, особено когато хормоналният дисбаланс причинява силни емоционални проблеми, кисти и фиброиди (миоми). Folliculinum може да бъде полезен, когато претоварването с естрогени причинява проблеми. Използвайте, когато има хормонален дисбаланс след употреба на противозачатъчни. Sepia и Folliculinum могат да помогнат за изчезването или поне значителното подобрение на задържане на вода, подуване на корема, болки в гърдите и гърба, раздразнителност и депресия, свързани с ПМС. С различни потенции на Folliculinum можем или да стимулираме, или да намалим секрецията на естрогени. Folliculinum се потенцира от естествени естрогени, произвеждани от яйчниците. Балансира повечето хормонални проблеми, които се наблюдават по време на менопаузата и перименопаузата – горещи вълни, нощни изпотявания, вагинална сухота, нередности на менструалния цикъл, развитие на фиброиди, повтарящ се цистит, косопад, сърдечно-съдови проблеми, наддаване на тегло без много ядене, задържане на вода, алергии и др. Поради тази причина фоликулинът е тоник за почти всички жени по време на перименопаузата, менопаузата и след менопаузата. Folliculinum стимулира продължаването на естественото производство на естроген от яйчниците и други органи, включително надбъбречните жлези, черния дроб, бъбреците (които произвеждат малки количества естроген). По този начин тялото се стимулира да произвежда по-високи от обичайните нива на естроген дори след менопаузата.

Graphites е друго полезно лекарство за критическа възраст за жени, които наддават прекомерно на тегло по време на менопаузата и които обикновено се чувстват ужасно през това време. Горещите им вълни се случват по лицето и те се потят по предната част на телата си от най-малкото усилие. Могат да имат чупливи нокти, артритни възли по ръцете, кисти на яйчниците и шум в ушите.

Lachesis е за жени, които в критическата възраст изпитват внезапни горещи вълни и лепкаво изпотяване през деня. Тясното облекло за тях става непоносимо, а стомахът се чувства празен, дори след хранене. Мигренозните главоболия се появяват от лявата страна на главата и могат да се развият фиброиди и кисти на яйчниците. Емоционалните симптоми са депресия, раздразнителност и несигурност, с голяма доза безпокойство при събуждане. Всички симптоми се влошават преди мензис и се подобряват веднага, щом започне менструацията, буквално за минути или часове. Много бъбриви и понякога доста ревниви жени.

Calcarea carbonica е за жени със склонност към наднормено тегло. Техните горещи вълни се движат нагоре и те са склонни да се изпотяват и да се изпотяват, особено по лицето и ръцете. По време на менопаузата се чувстват уморени и им е студено без причина. Това лекарство е отлично за предотвратяване на остеопороза и артрит. Добро е и за жени, които имат крампи в краката през нощта, суха кожа и болки в гърба, особено при влажно време. Жените, които се нуждаят от Calcarea carbonica, са склонни да бъдат тревожни и притеснени само като си мислят за нещо. Те имат чувство на неадекватност и често страдат от клаустрофобия, агорафобия, лоша памет, объркване и раздразнителност. Страхуват се от високо и въобще са доста страхливи и несигурни.

Ignatia amara е отлично лекарство за критическа възраст и за облекчаване на горещи вълни по време на менопаузата. Когато се появят горещи вълни, може да са придружени от пристъпи на тревожност. Такива жени очакват да се потят, но така и не започват. Може да се чувстват по-добре, докато ядат. Характерни са парадоксални реакции, обратно на очакваните. Особено подходящо лекарство за силни и независими, но много романтични и чувствителни жени, които не плачат, а само въздишат тежко или изпадат в истерия. Особено полезно лекарство след раздяла с близки, при разочарования в любовта, при скръб от загуба на любими хора.

Sepia е лекарство за горещи вълни, които се движат нагоре през тялото и предизвикват обилно изпотяване, след което се усеща слабост. Обикновено горещите вълни се появяват следобед, но понякога се случват вечер или през нощта. Психическото или физическо натоварване кара жената да се чувства слаба. Менопаузата и нейните горещи вълни могат да причинят безпокойство и оттегляне. Жената може дори да стане агорафобична и да използва алкохол или марихуана като бягство. Менопаузата ще причини и други симптоми, включително ерозия на шийката на матката, вагинални гъбични инфекции и загуба на сексуално влечение. Това лекарство е подходящо за преуморени семейни жени, които са се грижили и продължават да се грижат за (много) деца и мъж, и се чувстват на ръба на срив. Може да мразят мъжа си и да се държат зле с него, особено ако той иска секс. Усещат се изцедени и увиснали, без никаква женственост, на края на силите си. Имат жълто или бяло, гъсто вагинално течение с лоша миризма преди мензис.

Phosphorus е за жени, чиито горещи вълни ги карат да се чувстват така, сякаш са ги облели с топла вода. Горещи вълни се предизвикват от емоции и се появяват вечер или по време на сън. Те предизвикват прилив на кръв със зачервяване нагоре от стомаха или кръста към гърдите. Има тенденция към кръвоизливи, остеопороза, левостранно главоболие, мигрена, наддаване на тегло и задържане на течности. Има склонност към солено и сладко, обичат шоколад и сладолед. Дишането може да бъде затруднено. Жени, които се нуждаят от фосфор, губят интерес бързо, често се отклоняват или се носят по течението. Страхуват се от гръмотевици, от тъмно и от кучета, много лесно се стряскат от внезапен шум, чувстват се зле, когато са сами, искат компания и съчувствие. Много мили и любезни хора, обичат да помагат и веднага откликват, ако ги помолят нещо. Общителни, отзивчиви и добронамерени.

Pulsatilla е добро средство за жени, които обикновено са топлокръвни и не са жадни. Горещите вълни ги оставят зачервени по лицето и с усещане за студ в останалата част от тялото. Често имат вагинални гъбични инфекции; ерозия на шийката на матката; и астма в началото на менопаузата. Други симптоми могат да включват сърцебиене, шум в ушите, безсъние и склонност към лесно натъртване. Разширените вени са често срещани и се влошават, когато нивата на естроген намаляват. Склонни са да бъдат силно емоционални, ревниви и манипулативни, но много мили и срамежливи, с голям страх да не бъдат пренебрегнати или пренебрегнати. Те обичат съчувствието и обикновено са меки и женствени. Освен това те са склонни да губят чувството си за цел и да тръгват по посока на вятъра. Въпреки че обикновено са сладки и нежни, когато са ядосани, те може да яхнат метлата. Плачат лесно по най-малки поводи и плаченето ги кара да се чувстват по-добре. Искат някой да ги утешава и даже си го просят с плач. Обичат да ги масажират и да им обръщат внимание.

Staphysagria е прекрасно средство за вагинална сухота и изтъняване на вагиналните стени или атрофичен вагинит при жени в критическа възраст. Лекарството отлично облекчава хроничен цистит, особено ако е свързан с по-груб секс или прекалена мастурбация. Подходящо е за жени, които се потискат и отстъпват, но трупат гняв отвътре. Може външно да са много мили и да не могат да отказват, дори когато не им е приятно. Когато партньорът им ги ядоса толкова много, че не могат да се сдържат повече, започват да хвърлят предмети и да разбиват чинии о пода. Това е лекарство номер едно за потиснат гняв след изнасилване, също след операции по половата система.

Aurum metallicum е ненадминат за елиминиране на леки топли вълни по време на перименопаузата. Помага също за преодоляване на депресията, когато жената се чувства обгърната от черен облак, безнадеждна, отчаяна, обречена и мрази започващото остаряване. Обикновено това лекарство е подходящо за жени със стил, в които има нещо аристократично и които не обичат простолюдието. Те са склонни към уединение и в някои случаи могат да посегнат на живота си.

Aconitum napellus с потенция 30C е отлично средство за жени, които са склонни да се тревожат и превъзбуждат, с пристъпи на паника по време на менопаузата. Също така е добър за облекчаване на горещи вълни, които се случват вечер и започват внезапно. Подходящ е за силни, едри жени, които лесно вдигат кръвно и получават сърцебиене.

Ако познавате жени в критическа възраст, на които описаните тук лекарства може да помогнат, споделете тази статия с тях. Ще се радваме да им бъдем полезни! Също може да оставите коментари какво още искате да знаете по темата.

И още нещо – много е важно да се подхранвате с някои суперхрани и хранителни добавки, които са полезни за женското здраве. Препоръчваме ви продуктите AquaSource, особено водорасли, Течно злато, крем Мунрайз, Мунбаланс, Мака енергия и др.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.