Posted on Leave a comment

Грип и настинки

Хомеопатия при грип и настинки

През по-студените месеци грипът и настинките се превръщат в често срещан неприятен спътник на ежедневието ни. В търсене на ефективни и нежни методи за справяне с тези заболявания, все повече хора се обръщат към хомеопатията като алтернативно средство за облекчение и възстановяване.

Хомеопатията предлага решения, които стимулират естествените защитни механизми на тялото. За разлика от традиционните лекарства, които просто потискат симптомите, хомеопатичните препарати целят да третират основната причина за заболяването, като по този начин подпомагат цялостното възстановяване на организма.

При грип и настинки, хомеопатията предлага разнообразие от лекарства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите като висока температура, кашлица, главоболие, болки в тялото и умора. Пример за такова лекарство е Oscillococcinum, широко използвано при първи признаци на грип или настинка, както и други препарати като Aconitum за внезапно повишена температура и Bryonia за суха, болезнена кашлица.

За да бъдете подготвени за предизвикателствата на грипния сезон, препоръчваме да разполагате с хомеопатична аптечка, специално създадена за респираторни заболявания. Такава аптечка съдържа внимателно подбрани хомеопатични лекарства, които могат да бъдат използвани за облекчаване на различни симптоми. По този начин осигуряват комплексна подкрепа за вашето здраве и благополучие през зимните месеци.

Изборът на хомеопатия при грип и настинки предлага един по-натурален и цялостен подход към здравето, който е в хармония с естествените процеси на тялото.

Повече информация и закупуване

Не забравяйте да си осигурявате нужните количества витамин С и Д, както и да приемате подходящи суперхрани и добавки за укрепване на имунната система!

Преоткриване на витамин С: липозомен, тахионизиран, аскорбил-палмитат.

Витамин С е основен нутриент, известен със своята способност да подпомага имунната система. Той спомага за образуването на колаген и  функционира като мощен антиоксидант. Въпреки че много хора са свикнали да го приемат през устата като обикновена аскорбинова киселина, научните изследвания и технологичният напредък разкриват различни форми на витамин С, всяка от които предлага уникални предимства за здравето.

В тази статия ще разгледаме четири различни форми на витамин С: обикновен, липозомен, тахионизиран и аскорбил-палмитат, и техните специфични приложения.

Обикновен витамин С (аскорбинова киселина)

Ампулите витамин С са подходящи за венозно приложение. Когато организмът се нуждае от големи дози – например при тежки инфекции, дегенеративни заболявания и някои видове рак. Даването през устата на ампули витамин С няма никакво предимство пред хапчетата или разтворите. Това означава само да платите повече. Все пак някои родители предпочитат ампулите, защото са по-лесни за приемане. Имайте предвид, че витамин С много бързо се окислява и затова не смесвайте ампулите с храна. Може да ги слагате в чай, но да не бъде твърде горещ.

Това е най-широко разпространената и най-евтина форма на витамин С. Той е водоразтворим и може да бъде приет през устата, но има ограничения във възможностите за усвояване от организма при големи дози поради бързата си екскреция и потенциално да предизвика стомашно разстройство. Въпреки тези ограничения, обикновеният витамин С е важен за поддържането на общото здраве и превенцията на скорбут.

Липозомен витамин С

Представлява аскорбинова киселина, обвита в липозоми – микроскопични мастни капсули, които позволяват на витамин С да се усвои по-ефективно от организма. Тази форма може значително да повиши бионаличността и да намали риска от стомашни неразположения, позволявайки на по-големи количества витамин С да достигнат до клетките, където е необходим.

При грип и настинки, липозомният витамин С е предпочитаната форма поради няколко ключови причини, които го отличават от другите форми на витамин С.
  • Повишена бионаличност и ефективност: Липозомният витамин С е обвит в липидни молекули, което позволява на витамин С да се абсорбира много по-ефективно от организма в сравнение с традиционния обикновен витамин С. Тази подобрена абсорбция означава, че по-голямо количество от активното вещество достига до клетките, където е необходимо за подкрепа на имунната система. Когато имаме нужда от по-големи количества витамин С, което е типичния случай при грип и настинки, единствен начин да си го осигурим е като го приемаме в липозомна форма през устата или го инжектираме венозно.
  • По-малко дразни стомашно-чревния тракт: По време на грип и настинки, консумацията на високи дози обикновен витамин С често води до стомашно дразнене, дискомфорт и разстройство. Липозомната формула силно намалява този страничен ефект, тъй като витаминът се абсорбира много лесно през клетъчните мембрани, без да дразни стомаха и червата, което го прави по-нежен към храносмилателната система.
  • По-дълъг ефект: Благодарение на своята структура, липозомният витамин С остава в кръвообращението по-дълго време в сравнение с обикновения витамин С, което осигурява продължителна подкрепа на имунната система през целия ден. Това е особено важно при борбата с инфекции като грип и настинки, където постоянната подкрепа може да допринесе за по-бързото възстановяване.
  • Подкрепа за имунната система: Липозомният витамин С подпомага функционирането на белите кръвни клетки и укрепва имунната система, което е от решаващо значение за ефективната борба с вирусните инфекции. Усилената абсорбция и увеличеното присъствие на витамин С в кръвта помагат за стимулиране на производството и функцията на лимфоцитите, което е важен аспект от имунния отговор на тялото.

Въпреки че всички форми на витамин С могат да предложат ползи при грип и настинки, липозомният витамин С се изтъква като предпочитан избор за много хора поради неговата подобрена абсорбция, по-нисък риск от стомашни раздразнения и продължителен имунен отговор. Тези характеристики го правят особено подходящ за интензивна подкрепа на имунната система по време на сезонни вирусни инфекции.

Тахионизиран витамин С

Това е иновативен подход към енергийното здраве, където витамин С е обработен по специален начин, за да привлече тахиони – частици, смятани за носители на жизнена сила. Твърди се, че тахионизираният витамин С може да подобри енергийните нива и да подкрепи функцията на надбъбречните жлези.

  • Тахионизираният витамин С представлява не просто една от многото форми на този жизненоважен антиоксидант. Това е иновативен подход към поддържането на енергийното здраве и баланса в организма. Специалната му обработка, насочена към привличане на тахиони — частици, които се считат за носители на жизнена сила и енергия, го прави изключително ефективен в поддържането на оптималното функциониране на надбъбречните жлези.
  • Надбъбречните жлези играят критична роля в реакцията на организма към стрес. Те секретират ключови хормони като адреналин и кортизол. В съвременния бърз и натоварен начин на живот, продължителният стрес и “бърнаут” могат да доведат до надбъбречно изтощение. Състояние, при което жлезите не могат ефективно да произвеждат тези хормони. Това води до хронична умора, намалена стресоустойчивост и други здравословни проблеми.
  • Тахионизираният витамин С е предпочитан при състояния като стрес, бърнаут и надбъбречно изтощение, тъй като неговата способност да привлича тахиони към надбъбречните жлези помага за тяхното регенериране и активация. Тази уникална характеристика подпомага жлезите в производството на хормони, нужни за адекватния отговор на стреса, и подкрепя възстановяването на енергийните нива в тялото. По този начин, тахионизираният витамин С действа не само като мощен антиоксидант, но и като енергиен регулатор, който възстановява баланса и подобрява способността на организма да се справя със стреса.
  • Освен това, понеже витамин С по естествен път се привлича от надбъбречните жлези, тахионизираната форма осигурява допълнително предимство, като насочва енергията там, където е най-необходима, за да спомогне за тяхното оптимално функциониране. Това прави тахионизирания витамин С особено ценен ресурс за хора, изложени на високи нива на стрес или изпитващи симптоми на надбъбречно изтощение.

В заключение,

тахионизираният витамин С предлага уникален и целенасочен подход към управлението на стреса, бърнаута и поддържането на надбъбречното здраве. Със своите специални свойства за привличане на жизнена сила и подпомагане на енергийния баланс, той представлява предпочитана форма на витамин С за подобряване на общото благосъстояние и жизненост, особено при много натоварени и стресирани хора, които рискуват да изпаднат в бърнаут.

Аскорбил-палмитат

Това е мастноразтворима форма на витамин С, което означава, че може да премине лесно през клетъчните мембрани и кръвно-мозъчната бариера. Това му позволява да оказва антиоксидантно действие директно в мозъка и други мастни тъкани, което е от особено значение за защитата на невроните и поддържането на здравето на централната нервна система.

Всяка от тези форми на витамин С предлага различни предимства и може да бъде избрана в зависимост от конкретните здравословни нужди и цели на индивида.

Докато обикновеният витамин С продължава да бъде важен за ежедневната поддръжка, алтернативните форми като липозомен, тахионизиран и аскорбил-палмитат предлагат допълнителни възможности за подобряване на здравето на клетъчно ниво, усвояването на витамин С и целенасочена подкрепа за специфични системи на тялото.
Според една поговорка всички неприятности се случват в събота вечер. А когато това е свързано със здравето на децата ни … приятната съботна вечер може да се изпълни с притеснения и безсъние и, което е по-важно – да подложи на излишно изпитание  здравето на потомството ни. Представете си: свързвате се с лекар хомеопат и получавате неговия съвет. Добре, но аптеките са затворени, а препоръчаното лекарство липсва…

Всеки момент е важен: детска хомеопатична аптечка (но и за цялото семейство)

Всеки родител знае, че неприятностите не избират нито време, нито място. Дали по време на спокойна съботна вечер, на почивка, пътуване, или докато са на гости при баба и дядо. Въпросите за здравето на нашите деца винаги са приоритет. Но в непредвидени ситуации всяка минута е ценна. Нерядко семейните моменти могат да бъдат помрачени от притеснения и безсъние. Ситуацията се усложнява, когато се наложи спешно консултиране с лекар хомеопат, а аптеките вече са затворени и нужното лекарство не е налице.

В такива моменти наличието на детска хомеопатична аптечка у дома става от удобство към абсолютна необходимост. Съдържаща 24 лекарства за широк спектър от здравословни проблеми – от висока температура и болки в ушите, до стомашни неразположения и кашлица, тази аптечка осигурява спокойствие и увереност за всеки родител.

Важно е да подчертаем, че същите тези лекарства могат успешно да се ползват от всички членове на семейството, правейки хомеопатичната аптечка истински многофункционален и ценен ресурс у дома. Имайки такава аптечка, вие сте готови веднага да предприемете действия по препоръка на хомеопата, без да губите ценно време в търсене на лекарство.

Това не само спестява стрес и безпокойство в моменти на нужда, но и осигурява навременна и ефективна грижа не само за здравето на вашето дете, но и за цялото семейство, независимо от ситуацията. Наличието на детска хомеопатична аптечка у дома е доказателство за предвидливост и отговорност към здравето на близките, осигурявайки спокойствие и сигурност за всеки член на семейството във всеки момент.

За хомеопатията

Хомеопатията е метод за лечение, основаващ се на принципа, че “подобното се лекува с подобно”. Тя използва изключително разредени и потенцирани по специален начин вещества с идеята да стимулира естествената способност на тялото да се самолекува. Източници за хомеопатичните лекарства са най-различни субстанции от всички царства на природата – едноклетъчни, насекоми, растения, птици, животни, хора. Практикува се вече повече от два века и е призната за нейния индивидуален подход към здравето. Фокусира се върху цялостното благосъстояние на човека – физическо, емоционално и ментално.

Един от големите плюсове на хомеопатията е, че се стреми да лекува целия човек, а не само симптомите. Тази форма на медицина подчертава уникалността на всеки човек. Хомеопатичните лекарства се подбират внимателно въз основа на подробни интервюта с пациента, за да се отговори на уникалните симптоми и характеристики на всеки индивид. Тази персонализирана грижа е една от основните причини, поради които хората търсят хомеопатия като допълнение или алтернатива на традиционната медицина.

Въпреки че научните мнения за ефикасността на хомеопатията се различават, множество пациенти докладват положителни промени в своето здравословно състояние след хомеопатично лечение. От безсъние и стрес до хронични заболявания, хомеопатията предлага нежен и природосъобразен подход към лечението. Целта е  да възстанови баланса и хармонията в тялото.

Lachesis muta (ням кротал) е латинското наименование на гърмящата змия.

Лахезис е един от най-известните и често използвани хомеопатични препарати, извлечен от отровата на змията Lachesis muta. Историята на Лахезис в хомеопатията е тясно свързана с името на д-р Константин Херинг (Constantine Hering), който се счита за “бащата на американската хомеопатия”.

През 1828 година, докато Херинг работил в Суринам като лекар. Той провеждал експерименти с отровата на Lachesis muta с цел да открие потенциални лечебни свойства. По време на един от тези експерименти, той бил ухапан от змията. Вместо да прибегне към традиционно лечение, Херинг използвал случая, за да наблюдава и записва симптомите, които развил. В последствие ги използвал като основа за създаването на хомеопатичен препарат. Той забелязал, че симптомите, предизвикани от ухапването, са подобни на тези, които може да лекува със същата отрова, приложена хомеопатично. Това наблюдение е в съответствие с основния принцип на хомеопатията – законът на подобието, или идеята, че подобно се лекува с подобно.

Херинг е цитиран да казва, че преживяването с ухапването от змията е имало значително въздействие върху неговите възгледи за лечение. То е допринесло за неговата по-нататъшна работа и развитие на хомеопатичната медицина. Лахезис се използва в хомеопатията за лечение на широк спектър от състояния. Възпалителни процеси, сърдечно-съдови заболявания, неврологични разстройства. Също и проблеми, свързани с менопаузата. Прилага в много разредена и потенцирана форма, за да се стимулира естественият лечебен процес на тялото.

Историята на Лахезис и Константин Херинг е пример за начина, по който ранните експерименти и открития са оформили хомеопатията като лечебна практика. Основава се на наблюдение, документиране и използване на природни вещества за стимулиране на самолечението.

Ето един случай, който илюстрира възможностите на хомеопатията:

Жена на 48 години. Много ревнива, тормози мъжа си, че се заглеждал по чужди жени. Осъзнава, че не е права, но не може да се контролира. Недоверчива и подозрителна, ходила по лекари, но никой не могъл да ѝ помогне, затова и сега е скептично настроена. Решила да опита хомеопатия, защото прочела в интернет. Говори бързо и високо, без да спира, като скача от тема на тема. Много активна и дейна натура, страстна и склонна към конфликти.

Напоследък станала много религиозна, редовно посещава сбирки на евангелисти. Не понася стегнато около врата. Оплаква се от сърцебиене с усещане за задушаване, които я будят нощем. Сутрин ѝ се вие свят и след събуждане усеща тежест в тила. През деня често я боли глава, като болката е притискаща, обикновено в темето. Получава много силни и неприятни горещи вълни, откакто е навлязла в критическата възраст.

Има неприятно усещане за нещо като бучка в гърлото, което не преминава след преглъщане. Напоследък ѝ излезли хемороиди, които кървят при изхождане. Когато се изправя след седене, почти винаги получава силни болки в опашната кост. Напоследък има разширени вени и ако ходи малко повече усеща тежест в краката. Подбедриците са променили цвета си и сега кожата там е на синкави петна, особено на левия крак.

Оплаква се от безсъние, а ако заспи, внезапно се събужда с усещане, че не ѝ стига въздух. Сама казва, че не може да се наспи и сутрин става по-уморена, отколкото си е легнала вечер. През последните две години започнала да вдига кръвно, което може да стигне и 190/110. Има силно сърцебиене с горещи вълни, особено след по-интензивни емоции, което при нея е често явление.

Ако такава пациентка отиде при алопатичен лекар, вероятно ще получи един куп химични медикаменти, които имат и много странични действия.

Но за опитния хомеопат всички тези симптоми сочат само към едно лекарство: Lachesis (Лахезис).

Тъй като жената е силна и жизнена, една доза Лахезис в потенция 10М води до бързо подобряване на здравето. Отначало някои от оплакванията се изострят за няколко дни, след което жената се чувства „като преродена“.

Кръвното се нормализира, хемороидите не я притесняват, болките и горещите вълни намаляват значително. Ревнивостта, която тормози и нея, и мъжа ѝ, вече не се провокира от най-малкото нещо. В резултат и семейният живот става по-добър. Понеже тя е общителна и когато си науми нещо, никой не може да я спре, скоро повечето нейни приятелки си записват час за хомеопат.

Що е Хомеопатична Детокс Терапия?

Хомеопатична детокс терапия (ХДТ) е изключително актуален лечебен метод в наши дни. Тя ни помага да се изчистим от енергийното замърсяване на организма след приемане на различни токсични субстанции. Не е достатъчно просто да спрем да приемаме алопатични лекарства. Те оставят енергиен отпечатък, който се задържа дълго след това.

ХДТ използва същите субстанции, които са приемани от пациентите в материални дози (алопатични лекарства, ваксини, токсини и пр.). Само че в потенциран вид, под формата на безвредни хомеопатични лекарства. Те се дават по определен ред според ясни правила при всеки конкретен случай.

Много често оплакванията на пациентите са свързани с прилагани лекарства, ваксини или токсични вещества, което води до различни симптоми. Понякога дори патологичната стеснителност и други психологични проблеми може да се дължат, например, на направени ваксинации, които потискат свободната изява на жизнената сила.

Безплатно видео за Хомеопатичната детокс терапия  – линк

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.