Posted on Leave a comment

Хомеопатична Детокс Терапия (ХДТ) за всички

Що е Хомеопатична Детокс Терапия?

Хомеопатична детокс терапия (ХДТ) е изключително актуален лечебен метод в наши дни. Тя ни помага да се изчистим от енергийното замърсяване на организма след приемане на различни токсични субстанции. Не е достатъчно просто да спрем да приемаме алопатични лекарства, защото те оставят енергиен отпечатък, който се задържа дълго след това.

ХДТ използва същите субстанции, които са приемани от пациентите в материални дози (алопатични лекарства, ваксини, токсини и пр.), само че в потенциран вид, под формата на безвредни хомеопатични лекарства. Те се дават по определен ред според ясни правила при всеки конкретен случай.

Много често оплакванията на пациентите са свързани с прилагани лекарства, ваксини или токсични вещества, което води до различни симптоми. Понякога дори патологичната стеснителност и други психологични проблеми може да се дължат, например, на направени ваксинации, които потискат свободната изява на жизнената сила.

Хомеопатична детокс терапия (ХДТ)

Защо ни трябва ХДТ?

Още по време на бременността и раждането нашите защитни механизми (вкл. имунната система) се натоварват и увреждат с различни субстанции. А първите ваксини вкарват в имунната ни система енергийни модели на заболявания, свързани не само с определени микроби, но и с химичните вещества, които съдържат въпросните ваксини.

Ваксинациите объркват имунната система. Вярно е, че те я карат да произвежда специфични антитела, но същевременно ваксинираните хора стават по-податливи на други заболявания. Ваксините съдържат и голям брой химични вещества, които водят до увреждания, като формалдехид, алуминиеви съединения, живак, антибиотици и др.

Масово употребявани алопатични лекарства като противозачатъчни, антибиотици, нестероидни противовъзпалителни, статини, антихипертензивни, сънотворни, болкоуспокояващи, против температура и т.н. също са вредни за здравето и имат опасни странични действия.

Химически вещества като амалгама, пластификатори в меките пластмаси, синтетични хормони и добавки в храните, оцветители, овкусители, консерванти и други Е-та като бензоена киселина (E210), мононатриев глутамат (Е621) и калиев глутамат (E622), подсладители като аспартам и т.н., както и замърсявания в питейната вода подкопават здравето ни, разрушават нашите органи и системи, и могат да ни разболеят. Затова и те трябва да се детоксикират.

Всяка ваксина, всяко алопатично лекарство и всеки токсин, след които са се появили оплаквания, може и трябва да бъдат използвани и като хомеопатични средства с цел детокс. Вече имаме условия да приготвяме хомеопатични препарати във всякакви потенции от алопатични лекарства, ваксини и всякакви токсични вещества.

ХДТ-методът е ефективен, работи бързо и подобрява жизнеността. Подходящ е и за хора с психични симптоми като депресия и меланхолия, не натоварва организма, облекчава оплакванията и е много рентабилен финансово. ХДТ няма странични реакции. Вижте повече тук.

Как се прилага ХДТ?

Лекарствата за ХДТ се предлагат в комплекти от 4 потенции по 80 или по 20 гранули от всяка потенция. Една доза е 1-2 гранули, според предписанието на вашия хомеопат.

Курс 4х4: Прилага се, когато от началото на срещата с токсините са изминали повече от 3-4 седмици. Включва 4 потенции по 4 дози. Приемат се по 4 дози от всяка потенция във възходящ ред – обикновено 30С, 200С, 1М и 10М или 12С, 30С, 200С, 1М. Започва се от най-малката потенция вечер, в два дни от седмицата, например в понеделник и четвъртък. Всяка потенция се приема по 2 седмици, след което се преминава на следващата. Общо курсът трае 8 седмици (по 2 седмици от всяка потенция).

Курс 4х2: Прилага се при скорошна среща с токсините (до 2-3 седмици). Включва 4 потенции по 2 дози. Приемат се по 2 дози от всяка потенция във възходящ ред – обикновено 30С, 200С, 1М и 10М или 12С, 30С, 200С, 1М (или К, което е същото). Започва се от най-малката потенция вечер, в два дни от седмицата, например в понеделник и четвъртък. Всяка потенция се приема по 1 седмица, след което се преминава на следващата. Общо курсът трае 4 седмици (по 1 седмици от всяка потенция).

Курс 4х1: Прилага се веднага след среща с токсините (до 3-4 дни). Помага за бързо изчистване на организма, например от упойки непосредствено след посещение при стоматолог, при лечение на остри отравяния, последствия от алергични реакции и пр. включва 4 потенции по 1 доза от всяка на ден във възходящ ред и трае 4 общо дни.

Примери за ХДТ

Вашият хомеопат може да ви назначи успоредно до три препарата за ХДТ, за да се ускори лечението. В такъв случай различните препарати се приемат в различни дни от седмицата по специална схема. При това общата продължителност на курса на лечение не се променя.

 • Пример за детокс с 2 препарата: Понеделник и четвъртък – детокс ваксини 4х4 (общо 8 седмици) Вторник и петък – детокс антибиотици 4х4 (общо 8 седмици)
 • Пример за детокс с 3 препарата: Понеделник и четвъртък – детокс кортикостероиди 4х4 (общо 8 седмици) Вторник и петък – детокс антибиотици 4х4 (общо 8 седмици) Сряда и неделя – детокс ваксини 4х4 (общо 8 седмици)
 • Съботно лекарство: То може да бъде нозод, напр. ССС, Med, Tub., или конституционално лекарство, напр. Sulphur, Bar-c. Приема се по 1-2 гранули вечер. Ако е изписана една потенция, се приема 8 съботи. Ако са няколко потенции, се вземат във възходящ ред.
 • Всекидневно лекарство: Дава се в разтвор, в ниска потенция (до 30С), за подкрепа на засегнати органи като черен дроб, черва, полова система и др. Приема се сутрин по 3 капки след 3 леки разклащания или по указания на хомеопата. Ако са назначени 2 лекарства, едното се приема сутрин, а другото на обяд, или те се редуват през ден.

Възможни реакции на ХДТ

По правило хомеопатична детокс терапия се понася много добре и реакциите са под 5%, като преобладават леките. Възможно е да се появят отново стари симптоми, обриви или секреции, висока температура, сънливост, особени сънища, по-изострена емоционалност и пр.

 • Лека реакция – за 12-24 часа, отминава от само себе си.
 • Средна реакция – до 36 часа – ако е търпима, се изчаква.
 • Силна реакция – ако не премине до 24 часа, се разтваря следващата гранула от курса в 150 мл. вода и се взема по 1 супена лъжица на всеки час, без да се разклаща, докато реакцията отмине. Остатъкът се доизпива в деня на следващия прием.

Самостоятелно детоксикиране

В редица случаи може и трябва да си приложите ХДТ сами, следвайки дадените в тази статия указания. Бъдете отговорни към здравето си и не подценявайте възможните последствия от приемането на лекарства и други недобре познати химически субстанции! Разумно и логично е да се опитате да детоксикирате всяко лекарство, което има странични действия. Прилагайте ХДТ достатъчно скоро – до 1-2 седмици, след като сте били подложени на тях. ХДТ е подходяща за самостоятелно приложение в много случаи, например:

 • след операции или процедури с пълна упойка
 • след зъболечение и други интервенции с местна упойка
 • след прием на антибиотици
 • след ваксинации, в това число и срещу Ковид-19
 • след хормонални стимулации за инвитро
 • след прилагане на кортикостероиди
 • след вземане на противозачатъчни
 • след приемане на наркотици
 • след премахване на амалгамени пломби и др.

Тогава просто избирате курс, който е най-подходящ за вас, според това, колко време е минало. А по-късно е добре да се консултирате с хомеопат, който е запознат и с ХДТ. Възможно е да имате нужда и от други хомеопатични лекарства освен ХДТ, за да бъде ползата за здравето ви максимална.

Кога да се обърнем към специалист?

Ако сте приемали различни видове лекарства, не се препоръчва сами да си правите ХДТ! Имайте предвид, че съществува йерархия на токсините и на системите в тялото. Не е все едно с кои ХДТ-лекарства ще започнете и как ще ги комбинирате. Ако сте вземали много различни лекарства, по-добре се обърнете към специалист по хомеопатична детокс терапия.

Ако имате сериозни оплаквания или хронични заболявания, не се самолекувайте! У нас има компетентни хомеопати и ХДТ-специалисти, които могат да и помогнат. Освен това има и холистични лекари и лечители, които са разбрали колко важно е да не се потискат симптомите, а да се отстраняват причините за болестите.

Красотата на ХДТ е в това, че тя премахва пречките за излекуване, които са наложени върху организма вследствие на приемане на токсични субстанции. След това човек може да избере да се лекува по такъв начин, по който иска, но не чрез потискане.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.